Oulun teatterin taiteelliseksi johtajaksi ohjaaja Alma Lehmuskallio

Oulun teatterin taiteellisen johtajan tehtävään on valittu Alma Lehmuskallio. Teatterin hallitus teki yksimielisen päätöksensä 29.3.2019 pidetyssä kokouksessa.

Alma Lehmuskallio on tanssija- ja näyttelijätaustainen teatteriohjaaja. Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta vuonna 2015. Lehmuskallion viimeisin vierailu Oulun teatterissa oli Tove Janssonin Näkymätön lapsi -lastennäytelmän ohjaus keväällä 2018. Puheteatterin lisäksi Lehmuskallio on ohjannut nykysirkus- ja tanssiesityksiä sekä kuunnelmia.

Lehmuskallio palkittiin vuonna 2017 Ester-palkinnolla merkittävästä ja rohkeasta teatterialaa edistävästä toiminnasta. Hän aloittaa tehtävässään 1.1.2020, jolloin hänen näyttämötaiteen taiteilija-apurahaan liittyvät velvoitteensa päättyvät. Lehmuskallio osallistuu ohjelmistosuunnitteluun jo syyskaudella 2019.

Teatterin nykyisen taiteellisen johtajan Kari-Pekka Toivosen sopimus päättyy huhtikuun puolivälissä.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun