Pukusuunnittelija Pasi Räbinältä kirja

Pukusuunnittelijamme Pasi Räbinä julkaisee kirjan Kauneuden paino. Artikkeleista ja runsaasta kuvituksesta koostuva teos julkaistaan huhtikuussa.

Runsaasti kuvitettu kirja sisältää artikkeleita johtavilta näyttämöpuku- ja tekstiilisuunnittelun asiantuntijoilta ja tutkijoilta Suomessa. Kauneuden paino -kirja esittelee pukusuunnittelija Pasi Räbinän kankaanpainannan ja värjäyksen menetelmillä suunnittelemia näyttämöpukuja ja kankaita yli 30 vuoden ajalta. Räbinä on uransa aikana johdonmukaisesti kehittänyt erilaisia materiaalinkäsittelytekniikoita ja näin päässyt lähemmäksi kädenjälkeä, jossa kangas itsessään on kiinnostava. Kirja on monipuolinen ja visuaalisesti näyttävä näyttämöpukusuunnittelun perusteos. Ammatillisen sisällön lisäksi yksityiskohtaiset esitys- ja pukukuvat havainnollistavat materiaalisuutta ja aiheen esteettisyyttä. Kirjan kustantaa Aalto ARTS Books.

Pasi Räbinä on on valmistunut esittävän taiteen pukusuunnittelun taiteen maisteriksi vuonna 2003 Taideteollisesta korkeakoulusta. Sitä ennen hän opiskeli Lahden Muotoiluinstituutissa. Räbinän ura on kestänyt jo yli 30 vuotta ja hän on suunnitellut näyttämöpukuja ja joitakin lavastuksia yli sataan produktioon. Oulun teatterissa hän on työskennellyt yli 25 vuotta.

Räbinä palkittiin 11.3.2019 järjestetyssä Thalia-juhlassa Illusion -palkinnolla. Palkinto myönnettiin tunnustuksena monipuolisesta urasta näyttämöpukujen suunnittelijana ja luovana, omaperäisen ilmaisukielen löytäneenä taiteilijana.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun