Taiteellisen johtajan rekrytoinnissa enää kolme ehdokasta

Oulun teatterin taiteellisen johtajan rekrytointi etenee. Teatterin hallitus haastatteli taiteellisen johtajan tehtävään viisi korkeatasoista hakijaa.

Maanantaina 11.3. pidetyssä kokouksessaan hallitus valitsi yksimielisesti jatkoon kolme henkilöä. He ovat Alma Lehmuskallio, Petri Kauppinen ja yksi henkilö, joka ei halua nimeään vielä tässä vaiheessa julkisuuteen. Valitut hakijat täyttivät parhaiten hakemuksessa määritellyt kriteerit, joita olivat muun muassa korkeatasoinen taiteen tekemisen visio, innovatiiviset ajatukset teatterin uusista toimintatavoista ja yleisöistä sekä erinomaiset vuorovaikutus- ja henkilöstöjohtamistaidot. 

Jatkoon valituille tehdään soveltuvuusarviointi ja näyttelijäyhdistys antaa hakijoista työehtosopimuksen mukaisesti oman lausuntonsa. Teatterin hallitus pyrkii tekemään valinnan maaliskuun aikana. 

Teatterin uuden taiteellisen johtajan haussa on käytetty kutsumenettelyä. Hakuprosessissa oli alun perin mukana kaikkiaan toistakymmentä ehdokasta, jotka kontaktoitiin ja joista viisi kutsuttiin hakemuksen perusteella haastatteluun. Teatterin nykyisen taiteellisen johtajan Kari-Pekka Toivosen sopimus päättyy huhtikuun puolivälissä. Uuden taiteellisen johtajan aloitusajankohta on neuvoteltavissa.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun