Syksyn 2018 ohjelmisto julki!

Julkaistu

Oulun teatterin syyskauden 2018 ohjelmisto on julkistettu. Syksyllä on tulossa kaksi uutta ensi-iltaa, keväältä jatkavia esityksiä, lukuisia vierailuja sekä toistamiseen järjestettävä Seniorifestivaali syyskuussa. Lipunmyynti syksyn esityksiin aukeaa keskiviikkona 25.4. klo 10.

Syksyn ensimmäinen ensi-ilta, rakastetun Arthur Millerin Näköala sillalta, on intohimodraama, jossa kulttuuriset erot, sosiaalinen eriarvoisuus, kielletyt tunteet ja ylpeys törmäävät. Se on häkellyttävän ajankohtainen ja inhimillinen tarina hyvistä ihmisistä, jotka ajautuvat peruuttamattomiin tekoihin. Ohjaus Pasi Lampela. Ensi-ilta 22.9. suurella näyttämöllä.

Marraskuussa ensi-iltansa saava Ihmisellinen mies on lämminhenkinen ja koskettava tarina hyväntahtoisesta, kiltistä ja vähän raasusta Raine Kukkiasta, joka on elämässään suurten muutosten keskellä. Sirkku Peltolan kirjoittama näytelmä naurattaa ja itkettää. Ohjaus Pentti Kotkaniemi. Ensi-ilta 24.11. suurella näyttämöllä.

Supersuositut My Fair Lady ja Näkymätön lapsi jatkavat syksyllä

Keväällä kerta toisensa jälkeen salit täyttänyt musikaali My Fair Lady jatkaa esityksiään myös syksyllä. Lisäksi Tove Janssonin koko perheen taianomainen tarina Näkymätön lapsi saa jatkoa.

Myös viime syksynä ensimmäistä kertaa järjestetty Seniorifestivaali saa jatkoa tänä syksynä. Nelipäiväinen festivaali järjestetään Oulun teatterissa 24.–27. syyskuuta.

Improvisaatioduetoista popkantelettareen – jopa 14 vierailua syksylle

Oulun teatterin syksy on omien esitysten lisäksi täynnä erilaisia vierailuja näytelmistä musiikkiesityksiin. Reitari on Rosa Liksomin tornionjokilaakson murteella kirjoittama fiktiivinen tarina Reidar Särestöniemestä, villistä ja omaperäisestä taiteilijasta. Humoristinen monologi Halun viemää kertoo seitsemän tarinaa tahtomisesta. Näyttämöllä Minna Kivelä, ohjaus Kiti Kokkonen. 

Minttu sekä Ville eli Minttu Mustakallion ja Ville Virtasen improvisaatioduetto on lämminhenkinen ja naurattava esitys läsnäolosta, toisen kuuntelemisesta ja muidenkin kuin omien ideoiden hyväksymisestä. Esityksen säestää Samuli LaihoKirjeitä Mosulista on puolestaan tositapahtumiin perustuva näyttämöllinen runoelma irakilaisen Ahmedin ja suomalaisen Annan kohtaamisesta. Teos käsittelee pakolaisten sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan, siinä murretaan ennakkokäsityksiä ja nostetaan avoimesti esille tunteita ja ajatuksia joita vieraan asian kohtaaminen meissä ihmisissä aiheuttaa.

Veteraaninäyttelijä Pekka Laihon käsikirjoittama ja näyttelemä Ylpeys on luihin ja ytimiin menevä yhden miehen näytelmä Veikko Antero Lajusenniemen matkasta läpi koko sodanjälkeisen Suomen. Oresteia puolestaan on näytelmätrilogia tuhoon tuomituista suvuista, verikoston päättymisestä, oikeusvaltion synnystä, demokratian valitsemisesta.

Monipuolisia musiikkivierailuja nähdään myös syksyllä, kun suuren näyttämön lavalle nousee Kauko Röyhkä & The Boots. Toisenlaista musiikkityyliä edustaa moderni popkanteletar Ida Elina, joka esiintyy Pikisalissa. Suurelle näyttämölle saadaan yhdet Suomen rakastetuimmista lauluäänistä kun Johanna Iivanainen ja Johanna Kurkela saapuvat Ouluun ”Gemini” yhteiskiertueellaan joulukuussa.

Nuoremmalle teatteriyleisölle on syksyllä tarjolla hauskoja lasten näytelmiä. Uudessa musiikkiseikkailussa Pikku Kakkosestakin tutut Närpiäiset matkaavat kohti Sisämaata ja Tuomentuoksusen syntymäpäiväjuhlia. Molli ja Kumma on puolestaan tarina ystävyydestä, mustasukkaisuudesta ja erilaisuudesta. Ja salaisuudesta, jonka jokainen ystävä jättää jälkeensä.

Syksyn näyttävin visiitti lienee huhtikuun alkupuolella tiedotettu kansallisooppera ja -baletin vierailu Oulun teatterissa 24.–27.10.2018.

Suuren näyttämön ensi-illan kausilippu

Tiesithän, että teatteriimme voi ostaa myös kausilippuja! Kausilippu oikeuttaa vakiopaikkaan suuren näyttämön ensi-iltoihin. Kysy lisää asiakkuusvastaaviltamme tai Myyntipalvelusta.

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun