Suomen kansallisooppera ja -baletti lokakuussa Ouluun!

Julkaistu

Päivitetty 11.4.2018

Kansallisooppera ja -baletti vierailee Oulun teatterissa 24.–27.10.2018. Ohjelmassa on luvassa uusi hulvaton, kotimainen ooppera Pikaparantola, gaalaesitys Kansallisbaletin tähtihetkiä, lasten miniooppera Tuhkimo sekä koko perheen baletti Muumipeikko ja taikurin hattu.

Vierailun aloittaa kahdella esityksellä Iiro Rantalan säveltämä ja Minna Lindgrenin kirjoittama kantaesitysooppera Pikaparantola. Komiikkaa tämän päivän neurooseista ja ihmissuhteista tulvivan teoksen ohjaa Maria Sid. Itsepetoksen, huijaritohtorien ja addiktioiden kerrostama Pikaparantola tarjoaa vastauksia nykyihmistä piinaaviin kysymyksiin ja hoitoa omintakeisella otteella.

Miniooppera: Tuhkimo

Puolituntinen Miniooppera: Tuhkimo sopii kaikenikäisille. Tuttu tarina alistetun Tuhkimon ja ilkeiden sisarten suhteesta nähdään nyt Rossinin hersyvien sävelten tahdittamana, hilpeän ajankohtaisena toteutuksena. Esitykset toteutetaan yhteistyössä Ideapark Oulun ja Osuuskauppa Arinan kanssa ja ne ovat yleisölle maksuttomia.

Kansallisbaletti tuo Ouluun Kenneth Greven koreografian Muumipeikko ja taikurin hattu, jonka musiikin on säveltänyt mm. elokuvamusiikista tunnetuksi tullut Tuomas Kantelinen. Koko perheelle soveltuva muumibaletti nähdään kaksi kertaa Oulun teatterissa.

Kansallisbaletin tähtihetkiä. Kuva: Sakari Viita

Vierailun kohokohta on perjantaina nähtävä ainutkertainen gaalaesitys Kansallisbaletin tähtihetkiä, joka sisältää monipuolisen valikoiman klassisen baletin ja nykytanssin parhaita paloja. Ikimuistoisia numeroita tulkitsevat Kansallisbaletin huipputanssijat. Gaalaesityksen ohjelma koostetaan varta vasten Oulun vierailulle ja ohjelmatiedot julkaistaan syksyllä 2018.

Lisäksi Suomen kansallisooppera ja -baletti järjestää yhdessä kumppaneiden kanssa kaksi ilmaista yleisötilaisuutta: torstaina 25.10. keskustelutilaisuus Pikaparantolasta ja Kansallisoopperan ja -baletin Oulun vierailusta kauppakeskus Valkeassa sekä perjantaina 26.10. Tapaa Ballerina -tilaisuus Oulun Ideaparkissa. Molemmista tilaisuuksista kerrotaan lisätietoja alkusyksystä.

Vierailua tukee Oulun teatterin lisäksi viisi muuta paikallista yhteistyökumppania: Osuuskauppa Arina, Ideapark Oulu, Kaleva, Oulun kaupunki ja Business Oulu.

Lipunmyynti esityksiin on alkanut!

Lippuja voi nyt ostaa Oulun teatterin Myyntipalvelusta, lippukaupoista ja verkosta. Kaikki lipunmyyntipaikat löydät täältä. Suuren näyttämön esityksiin on tarjolla S-etukortilla lippuja alennettuun hintaan. Näitä S-etulippuja on tarjolla rajoitettu määrä ja niitä voi ostaa kaikkialta muualta paitsi verkosta.

Ideapark Oulu tukee minioopperan torstain ja Osuuskauppa Arina minioopperan perjantain esityksiä. Kumppaneiden ansiosta Tuhkimo minioopperan esitykset ovat yleisölle maksuttomia. Liput minioopperaan voi lunastaa teatterin ala-aulan Myyntipalvelusta 11.4. klo 10 alkaen, niin kauan kun lippuja riittää.

 

 

Kaikki uutiset
Siirry sivun alkuun