Yleisöyhteistyö - Teatteria ikä kaikki!

Yleisöyhteistyö monipuolistaa teatterin ja yleisön suhdetta

Teatterin toimintaan kuuluu myös yleisöyhteistyö, jonka avulla teatteri laajentaa toimintaansa esitysten valmistamisen rinnalla teatterin ja yleisön vuorovaikutuksen lisäämiseen

Oulun kaupunginteatteri tarjoaa muun muassa:

  • Tietoja lapsille ja nuorille sopivista esityksistä. Päiväkotien ja koulujen aikataulut pyritään ottamaan huomioon esitysten ajankohtia suunniteltaessa.
  • Talossa vierailee vuosittain kymmeniä ryhmiä tutustumassa teatterin salaisuuksiin.  Esittelykierroksilla tavataan taiteilijoita ja teatterin muita ammattilaisia lavastamossa, puvustossa ja kampaamossa.
  • Opastusta ja apua omien esitysten tekemisessä.
  • Mahdollisuuden tutustua teatterin eri ammatteihin oppilaitosten harjoittelujaksoilla.
  • Erilaisten tapahtumien järjestäminen mahdollisuuksien mukaan (esim. yliopiston opiskelijoiden tapahtumat).
  • Lasten ja nuorten teatterifestivaali

Etuja nuorille

  • Oulun koulujen 9. luokkalaisten kulttuuripassilla Oulun kaupunginteatterin esityksiin 4,50 eurolla
  • Opiskelijaliput alkaen 15 euroa

Edulliset hinnat kaikille alle 26-vuotiaille

 

Oulun kaupunginteatteri mukana Taidetestaajat-suurhankkeessa

Rautatie-näytelmän tulee lukuvuoden 2017 - 2018 aikana näkemään suuri joukko Pohjois-Pohjanmaan alueen kahdeksasluokkalaisia opettajineen, sillä Oulun kaupunginteatteri on valittu niiden 55 elämysten tuottajan joukkoon, jotka ovat mukana käynnistämässä Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-suurhanketta

Perheteatteri ja Nuorten Näyttämö tuottavat uutta teatteria

Vanhempien Akatemian kanssa yhteistyössä järjestetty draamakerho antaa perheille mahdollisuuden heittäytyä yhdessä teatterin maailmaan. Toiminta huipentuu perheiden noustessa itse teatterin lavalle Lasten ja nuorten teatterifestivaalilla tammikuussa 2016.

Oulun kaupunginteatterin Nuorten Näyttämö aloitti toimintansa lokakuussa 2015. Tarkoituksena on tarjota Oulun seudun nuorille mahdollisuus harrastaa teatteria ammattiteatterin suojeluksessa. Myös Nuorten Näyttämö esiintyy Lasten ja nuorten teatterifestivaalilla.

Kummitoiminta ja kouluyhteistyö

Kummikoulujamme ovat Myllytullin yhtenäinen peruskoulu, Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio ja Oulun seudun ammattiopiston Myllytullin ja Pikisaaren yksikkö. Teatterilla on myös kaksi kummipäiväkotia vuodessa.

Myös muiden eri oppilaitosten ja yliopiston opiskelijoiden kanssa teemme hedelmällistä yhteistyötä. Järjestämme myös kulttuuriopettajille ja äidinkielen opettajille keskustelutilaisuuksia esitysten yhteydessä.


Myllytullin yhtenäiskoulun 8. luokan ilmaisutaitoryhmäläiset työpajassa 3.11.2015 teatterilla.
Työpajan ohjasivat dramaturgi Jukka Heinänen ja ohjaaja Heta Haanperä.

 

Uudet teatteritehtävät opettajille ja kasvattajille, olkaa hyvä!

Teatterin kummikoulu Myllytullin yhtenäiskoulun opettajat ovat yhdessä teatterin dramaturgin kanssa laatineet teatteritehtäviä kaikkien vapaaseen käyttöön. Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja ideoita: teatteri(a)ouka.fi 


Yhteistyö lukiolaisten kanssa

Teatterin ja kummikoulu Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion sekä Kastellin lukion kanssa järjestettiin taiteilijatapaaminen 9.11.2015 Taivaslauluun liittyen.  

Opiskelijat Sampo Heikkinen ja Julia Jussila haastattelivat kirjailija Pauliina Rauhalaa sekä näytelmän ohjaajaa Heta Haanperää ja näytelmässä Katrin ja Magdaleenan rooleja näyttelevää Inka Homasta. Tilaisuudessa oli paikalla n. 200 opiskelijaa Osykistä ja Kastellin lukiosta.  

Varttuneelle väelle suunnatut, suositut Seniorisoppa-esitykset

Seniorisoppa tarjoaa ikäihmisille mahdollisuuden kohdata toisiaan kokemuksiaan ja muistojaan jakaen. Lämminhenkisissä tilaisuuksissa yleisölle tarjoillaan keitto ja luodaan välitön, mukava tunnelma esiintyjien ja katsojien välille yhteisellä jutustelulla, laululla ja kokemusten jakamisella.

Esitykset myös kiertävät Oulun alueen hoitolaitoksissa ja –kodeissa.
Vierailutiedustelut: Oulun kaupunginteatteri – Merja Larivaara, teatteri(a)ouka.fi


Seniorisoppa - Tanssilavan luona

Syksyn aloittaa Merja Pietilän ja Anne Syysmaan esittämä Tanssilavan luona. Muistatko rakkauden poltteen, kun käsi tarttui käteen? Tai pettymyksen, kun juuri se tietty ei tullutkaan? Tutut sävelet palauttavat mieleen lavojen tunnelman. Odotuksen, kaipuun ja tanssin riemun.
Merja Pietilän ja Anne Syysmaan esitykset 19.1., 26.1., 9.2., 16.2., 23.2., 2.3., 23.3., 30.3., 6.4., 20.4. ja 27.4.

Lippu 10 € (sisältäen esityksen ja päivän sopan).

Seniorisoppa-konsertit

16.3. klo 11 Seniorisoppa-Juhlakonsertti, Suomi 100 vuotta -teemalla
11.5. klo 11 ja klo 18 Keväinen konsertti

Konserteissa mukana nelihenkinen orkesteri sekä kaupunginteatterin näyttelijöitä. 

Konsertin jälkeen kaikille tarjoillaan suuren näyttämön lämpiössä 16.3. päivän soppa ja 11.5. kakkukahvit.

Lippu konsertteihin 18 € (sisältäen konsertin ja tarjoilun).
Anna Luonuansuu

Teatterin yleisöyhteistyötä koordinoi asiakkuuspäällikkö, teatterikuraattori Anna Maria Luonuansuu. Hänen jatkokoulutuksensa Taideyliopistossa hyödyntää ajankohtaista tietoa suomalaisten teattereiden ja muiden taidelaitosten yleisöyhteistyön kehittämisestä. 
Ota yhteyttä: , p. 044 703 7112.

Cxense Display