Palvelija - rooleissa Martti Suosalo!

Uusintaesitys yleisön pyynnöstä!
Suurella näyttämöllä ollaan rikoksen jäljillä sunnuntaina 15.10. klo 19! 

Tragikoominen monologi tarkastelee palvelijuutta – onko se vain ammatti vai ihmisessä syvemmällä oleva luonne? 

Katso traileri!

Palvelija kertoo rikosylikomisario Arto Jylhämöstä, joka tulee suurelle näyttämölle pitämään seminaariluennon aiheesta ”Ihmisen luonne rikospoliisin näkökulmasta”. Rikoskomisarion lisäksi näytelmässä tavataan kavalkadi palvelualan ammattilaisia ensirääkäisyn todistavasta kätilöstä aina haudankaivajaan saakka!

Toisille palvelijan rooli sopii kuin hanska käteen, mutta toisia se alkaa ajan myötä rassata. Kuinka paljon voi ihmiseltä pyytää, mitä tapahtuu kun palvelijan mitta tulee täyteen? Palvelijan rooliin ui monitaituri Martti Suosalo, joka paitsi esittää näytelmän kaikki roolit, myös ohjaa esityksen.

”Kirjailija Kari Hotakainen on nero, joka tarkkailee aikaa ja ihmisiä, siilaa ja nakuttaa sanansa vahvan humanismin ja mustan huumorin kautta tiiviiksi osumiksi. Näyttelijä Martti Suosalo on monilahjakkuus, mimiikan, äänen ja rytmin mestari.” Raila Kinnunen Eevassa 5/2015

”Palvelijan alkusysäys tulee kaukaa. Vuosia sitten puhuin Martti Suosalon kanssa palvelijaluonteista ja siitä, miten joissain ihmisissä asuu luontainen palvelija. Emme puhuneet asiasta työmielessä, vaan ihan vaan huvikseen. Sitten jossain vaiheessa tuli idea, että tästä voisi kirjoittaa oman jutun. Palvelija yrittää kertoa jotain ihmisen luonteenpiirteistä ja siitä, ettemme koskaan täysin tiedä sisintämme., kertoo kirjailija Kari Hotakainen.

 

Kari Hotakainen

Kari Hotakainen (s. 1957) on opiskellut kotimaista kirjallisuutta Helsingin yliopistossa, ollut töissä Kuopiossa uutistoimittajana, Helsingissä WSOY:ssä mainostoimittajana ja vuodesta 1996 vapaana kirjailijana. Hänen tuotantoaan on käännetty yli kahdellekymmenelle kielelle. Teoksellaan Juoksuhaudantie hän voitti Finlandia-palkinnon 2002 ja Pohjoismaiden kirjallisuusneuvoston palkinnon 2004. Hotakaisen tuotannosta Helsingin Kaupunginteatterissa on aiemmin esitetty Hukassa on hyvä paikka (1999), Buster Keaton, elämä ja teot (2010) ja Ihmisen osa (2011).


Kirjoita ensimmäinen kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.
 
Cxense Display