Vihan jumala - komedia meistä vanhemmista

Katso näytelmän hauskat kuvat

Poikien sanaharkka leikkipuistossa kärjistyy kepin huitaisuun, kahteen murtuneeseen hampaaseen ja vanhempien tapaamiseen. Niinhän meillä aikuisilla on tapana asiat sivistyneesti hoitaa. Ne ikävätkin asiat. Tapaaminen järjestetään tuttavallisesti kotioloissa, tulppaanien koristaman pöydän ympärillä molempia osapuolia kuunnellen. Tarjolla on aitoa ymmärrystä ja omena-päärynätorttua sekä kahvia, ilman syytösten kitkerää sivumakua. 

Sanomalehti Kaleva ihastui: "Taidokkaissa käsissä syntyy älykästä komediaa vanhemmista, joiden saappaisiin joutumista voi itse kukin pelätä." Lue lisää...

Traileri Joonas Saine

Mitä tarkemmin vanhemmat tähtäävät asialliseen käytökseen ja kohteliaisiin sanoihin, sitä kauemmas maali tuntuu kuitenkin siirtyvän. Syntyy komediaa, jonka pyörteissä herää kysymys: kummat selviytyvätkään loppujen lopuksi välienselvittelystään paremmin – pojat leikkipuistossa vai aikuiset olohuoneessa?

Vihan jumala on kansainvälinen menestyskomedia, jonka on vuonna 2006 kirjoittanut ranskalainen menestysnäytelmien luoja Yasmina Reza. Hän on luonnehtinut Vihan jumalaa hauskaksi tragediaksi. Komedia on saanut mm. Tony–palkintoja ja Roman Polanskin ohjaamaa elokuvaversiota (Carnage, 2011) tähdittäneet Kate Winslett ja Jodie Foster olivat ehdolla Golden Globe –palkinnon saajiksi. Rezan suomennettuja näytelmiä ovat myös Kolme versiota elämästä, Satunnainen mies sekä Taide.

”Vanhemmuus on herkkä asia, ja hyvin tosissaan olevasta ihmisestä syntyy herkullista huumoria. Jokainen haluaa olla hyvä isä tai äiti, ja huvittavat puolustusmekanismit kytkeytyvät päälle näytelmän perheiden välisessä kasvatuskeskustelussa”, sanoo ohjaaja Heta Haanperä.

”Komedia laajenee myös kertomaan ihmisistä elämäntapojensa lifestyle-häkissä. Se on näytelmä keskiluokkaisuuden kaipuusta ja kammosta, vanhemmuudesta, parisuhteesta, häpeästä ja perheeksi kutsutusta linnoituksesta.”

Mitä teatteribloggaaja Paula A. tykkäsi esityksestä?

Mitä teatteribloggaaja Paula A. tykkäsi esityksestä?

Kommentit

Loistava

8.2.2014 / 16.02.2014

Sanalla sanoen loistava. Kaikkein onnistuneinta tuossa oli uskomaton roolitus. Näyttelijät olivat rooleissa kuin kotonaan. Ulkonäkö, puhetapa, eleet... kaikki tuntui niin häkellyttävän luonnolliselta. Ja miten minimalistisella lavastuksella.

Tuollaista ei saavuteta sattumalta, ei vaikka käsikirjoitus olisi miten hyvä. Hatunnostoni sekä ohjaajalle että näyttelijöille, ja erityisesti vielä kertaalleen kaverille joka valitsi nämä henkilöt rooleihinsa. Pelkät aplodit eivät tee oikeutta tällaiselle.
Hauska, osuva satiirinen komedia! Tykkäsin todella!

teatteri-ki / 14.02.2014

Donna 10. joulukuuta 2013
Tilannekomikkaa parhaimmillaan. Osuvia vuorosanoja ja ihania, ehkä jokaista perhettä koskettavia teemoja. Aika meni todella nopeaa; kun oli kumarrusten aika ajattelin, että oliko tässä sittenkin puoliaika. En olisi millään uskonut, että tunti 20 min olisi jo kulunut.
Ja erityisesti näyttelijä Annen roolissa suoriutui hommasta erinomaisesti!
Pidin esityksestä todella paljon !

teatteri-ki / 14.02.2014

Iira 27. tammikuuta 2014
Mukaansa tempaava "juoni", joka oli ajanhermolla. Hyvät näyttelijät, joten näytelmä imaisi mukaansa alusta alkaen. Esitys oli myös sopivan pituinen ja hauska. Siinä oli paljon tragikoomisuutta, joka puhututti vielä pitkään esityksen jälkeen.
Juuri tänään suosittelin esitystä ystäville.
Todellista elämää

SRS / 28.11.2013

Mukaansatempaava realistinne ja huumorilla sopivasti höystetty näytelmä. Näyttelijäsuoritukset ihan mahtavia. Ohjaus suurenmoinen. Tapahtumat voisivat tapahtua kenellekä vain perheessä jossa on lapsia. Katsomisen arvoinen näytelmä. Suosittelen näytelmän katsomista lämpimästi!
Ihana näytelmä

teatteri-ki / 28.11.2013

EMR54/19. marraskuuta 2013
Tämä voi tapahtua kenelle tahansa. Aikuiset sotkeutuvat lasten riitoihin ja yrittävät selvittää niitä asiallisesti. Kaksi täysin erilaista pariskuntaa käyttäytyvät ensin korrektisti, mutta sitten tilanne kärjistyy ja jokainen puolustaa omaa lastaan, arvostelee toista perhettä ja kunnian saa kuulla myös oma puoliso. Jokaisesta roolihenkilöstä löysi myös jotain omastakin käyttäytymisestä. Mahtava teksti! Aki Pelkosen muuntautumiskyky uskomaton ja mainio roolisuoritus.

Kirjoita oma kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.
 
Cxense Display