Valheet ja viettelijät - tarina rakkaudesta ja petoksesta

Ensi-ilta suurella näyttämöllä lauantaina 10.9.2016 klo 19!Valheet ja viettelijät
on moderni klassikko, monisyinen tarina rakkaudesta ja petoksesta, moraalista ja moraalittomuudesta. Tapahtumat sijoittuvat Ranskaan aikana, jolloin hallitsevan yläluokan moraalista on jäljellä vain ohut, hapertunut kuori. Suureen vallankumoukseen on vain muutama askel. Näytelmän keskiössä ovat markiisitar Merteuil ja kreivi Valmont. He aloittavat leikin varjolla viettelypelin, jossa panokset kasvavat, leikki muuttuu sodaksi, ja lopulta viattomuus turmellaan ja veri virtaa.

Katso kuvia näyttämöltä!

Väkevästä aiheestaan huolimatta Valheet ja viettelijät on ilmava, kevyt ja syvä näytelmä, jossa ei ole unohdettu huumoriakaan. Visuaalisesti se tarjoaa rokokoon näyttävää estetiikkaa.

HUOM! Yleisön pyynnöstä näytelmä jatkaa ohjelmistossa myös kevätkaudella 2017!"Lavastaja Kalle Nurmisen näyttämökuvat, joita pyörivä näyttämö anteliaasti paljastaa, lyövät yksi toisensa jälkeen ällikällä. Ja kuinka fiinisti pukusuunnittelija Pasi Räbinän luomukset istuvat miljööseen! Kohtaukset ovat kuin kauniin historiallisen kuvakirjan aukeamia, joiden henkilöt irtoavat kolmiulotteiseksi ja alkavat keskustella. Näin huolella luotuun epookkiin on silmien miellyttävä upota." – Eeva Kauppinen, Kaleva. 

Valheet ja viettelijät mediassa:

Korskean ja ahtaan seurapiirin piiri pieni pyörii
www.kaleva.fi/Eeva Kauppinen, 13.9.2016


Kommentit

lauantai iltapäivä

sirpa / 19.02.2017

Aivan upea esitys jokaiselta näyttelijältä ja mahtavat lavasteet sekä puvustus. Nautin täysillä..Kiitos ❤
Viihdyttävä

Anneli / 21.10.2016

Oli ihan kivaa katsottavaa. Komeat lavasteet ja silmänruokaa. Tällaista katsoo mielellään. Ja Cesilian (tytär) roolisuoritus oli upea. Voi sitä tempperamenttiä. Nuorissa on kyllä virtaa. Harvoin näkee tällaista.
Ei nostanut tunnelmaa

Teatraali / 15.10.2016

Suurta ja komeaa on taas tehty suurelle näyttämölle. Pertti Sveholm ohjaajana ja Kari-Pekka Toivonen /Merja Larivaara pääparina tuntuu olevan menestysresepti. Olin nimittäin aistivani katsomossa, että yleisö rakasti ja tykkäsi valtavasti tästä. Aiempaa ”The Addams Familya” kehuin minäkin valtavasti. Valheet ja viettelijät sen sijaan ei kolahtanut minuun ja suurelta osin sen vuoksi, että näytelmä oli juoneltaan/rakenteeltaan sekava ja liian poukkoileva. Syynähän voi tietysti olla sekin, että katsoja on vain tyhmä.
Tästä en saanut hyviä fiiliksiä enkä sellaista nostatettua tunnelmaa niin kuin teatterissa toisinaan saan.
Hienoja roolitöitä, kertakaikkisen komea lavastus ja hienot puvut. Mutta yksi seikka tässä jo etukäteen kiinnosti. Tuula Meisaaren vierailu näytelmässä. Hän tekee yhden näytelmän ”herkuimmista” roolitöistä. Toivottavasti vierailunsa ei jää viimeiseksi.
Wau!

Katja / 15.10.2016

Olipa upea, huikea esitys! Kaikki osa-alueet viimeisen päälle: roolitus, puvustus, lavastus...Tarjosin miehelleni esityksen syntymäpäivälahjaksi. Hän piti näytelmästä myös eikä nukkunut
Re: Valheet ja viettelijät

Tuija / 10.10.2016

KIITOS tekijöille! Aivan huikea esitys! Tällaista mukaansa tempaavaa, aikaansa kuvaavaa lavastusta, esityksen soljuvaa etenemistä, pieniä nyansseja pilkahtelevaa esitystä en muista nähneeni Oulussa aiemmin.
Toivottavasti ehdin käydä katsomassa uudestaan ennen kuin loppuvat.
Upeasti käsin kosketeltavaa

Katja Kuusela / 9.10.2016

Meitä oli pieni joukko näkövammaisia eilisessä näytöksessä ja saimme käydä tutustumassa upeisiin pukuihin ja näyttelijöihin hetkeä ennen näytöksen alkua. Saimme kuulla myös vähän lavasteista ja tapahtumapaikoista, jotta pysyisimme paremmin näytelmän tiiviissä tahdissa mukana. Aivan upea kokemus näyttelijä Jaana Kahran johdolla! Kiitos myös kaikille näyttelijöille, jotka kilvan esittelivät pukujaan ja roolihahmojaan :)
Upea!

Akseli Ojala / 10.09.2016

Kävin katsomassa eilen ennakkonäytöksen, oli kyllä todella upea näytelmä. Roolisuoritukset, lavastukset ja puvut olivat aivan hienoja. Juoni oli sopivan dramaattinen ja puhutteleva. Suosittelen lämpimästi kaikille!
PS: Käyn katsomassa uudestaan joulukuun viimeisessä esityksessä ;)
Hieno näytelmä

Elina Timonen / 9.04.2016

Tämä näytelmä on minun mielinäytelmä. Olen katsonut sen elokuvaversion kymmenen kertaa ja lukenut alkuperäisen näytelmän.
Voi olla tarinana vaikea, ja kannattaakin katsoa monta kertaa.
Ihanaa, upeaa rokokoo-aikaa

Merja / 7.04.2016

Kiinnostus heräsi. Ja pääparina näyttävät ja taitavat Larivaara-Toivanen. Aikakausi on kiinnostava ja visuaalisesti varmasti näyttävää.
Ihanaa saada Ouluun tämmöisiä esityksiä. Adams Family oli niin loistava ja kansainvälistä tasoa. Lisää musikaaleja toivoisin. Mutta tämän näytelmän,
ehdottomasti menen katsomaan -ja kaverit myös !!

Kirjoita oma kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.
 
Cxense Display