Taivaslaulu - suosikki jatkaa syksyllä 2016!

 


Ensi-iltansa 12.9.2015 suurella näyttämöllä saanut Taivaslaulu on noussut ilmiömäiseen suosioon, esitykset ovat täynnä yleisöä ja lisäesityksiä on järjestelty.

Näytelmä on ilmiömäisyydellään herättänyt laajaa valtakunnallista mediahuomiota, monisivuisia lehtijuttuja ja ylistäviä arvioita on julkaistu eri puolilla Suomea. Taivaslaulu pohjautuu Pauliina Rauhalan vuonna 2013 ilmestyneeseen, suuren suosion saavuttaneeseen esikoisromaaniin.

Taivaslaulu on enemmän kuin kirja! Mukana täysin uusia kohtauksia!

Taivaslaulu mediassa

Lestadiolaisten lisääntymispakkoa kuvaava Taivaslaulu vetää väkeä teatteriin Oulussa
Helsingin Sanomat/Mari Koppinen 22.9.2015

Taivaslaulu kantaa kauas
Kaleva/Eeva Kauppinen 14.9.2015

Taivaslaulu kuohuttaa – lestadiolaisäidin väsymyksestä syksyn teatteriteko, katso uutisvideo
MTV/Outi Airola

Taivaslaulu lunasti ja ylitti odotukset 
Raahen Seutu/Sari Jaatinen 14.9.2015

Taivaslaulun rakkaustarina koskettaa jokaista
Rauhan Tervehdys/Jaana Skyttä 16.9.2015 

Kun enkelit katosivat näyttöruudulta, arvio
Rauhan Tervehdys/Timo Juntunen 16.9.2015

Taivaslaulu toi tunteen tiedon rinnalle
Oululehti/Heli Rintala 16.9.2015 

Taivaslaulu tarttui kipeään asiaan, sivulla 7
Kotipitäjä/Ilkka Hietala 23.9.2015

Taivaslaulu soi Oulun murteella Uskosta ja rakkaudesta ymmärtävästi Tampereella
Keskipohjanmaa/Leena Nygård 25.9.2015

Liikkeestä lähtenyt nainen katsoi nuoren lestadiolaisparin tarinan: –Tutut ajatukset näyttämöllä
Lapin Kansa ja Lännen Median lukuisat lehdet/Hanna Kuonanoja 4.10.2015, koko juttu luettavissaTwitterin kautta #Taivaslaulu

Vanhoillislestadiolaisuudeen kupla puhkeaa Oulussa
Kotimaa/Olli Seppälä 5.10.2015 

Taivaslaulu on tarina nuoren parin kasvamisesta avioliiton kautta vanhemmuuteen. Aleksi ja Vilja haluavat muodostaa onnellisen, lestadiolaiselle kivijalalle perustuvan perheen. Jokainen lapsi on siunaus, jokaisella lapsella on oikeus tulla nähdyksi ja rakastetuksi. Vilpittömän onnen vastapainona suuren perheen ja jatkuvien raskauksien tuoma väsymys painaa päähenkilön jaksamisen äärirajoille. Kuinka olla hyvä äiti, hyvä isä, hyvä aviopuoliso, parempi kuin edelliset, ja silti oma erityinen itsensä? Tästä kaikkia aikuisia ja aikuistuvia koskettavasta ristiriidasta kumpuaa Taivaslaulu.
 

 

Kirjoituspyyntö Taivaslaulu-näytelmän katsojille

Minkälaisia ajatuksia tai tunteita näytelmä herätti? Haluaisitteko kirjoittaa kokemuksistanne ja osallistua tutkimukseen? 

Palkittu teos

Pauliina Rauhalalle myönnettiin vuonna 2014 Taivaslaulu-teoksesta Kiitos kirjasta -palkinto, jonka perustajat ja jakajat ovat Kirjakauppaliitto ry, Libro ry ja Suomen kirjastoseura ry. Tunnustuspalkinto on luovutettu jo vuodesta 1948 alkaen kotimaiselle kirjailijalle, jonka kaunokirjallinen teos on ollut erityisen virikkeitä antava. Rauhala on saanut teoksestaan myös Gummeruksen Kaarlen palkinnon.

Taivaslaulu syntyi, kun ymmärsin lestadiolaisuuteen liittyvän valtavan tarinallisen potentiaalin. On vahva alakulttuuri ja toiseus, on omaperäinen kieli ja suuret alkukertomukset, on kansallisromanttinen ihanteellisuus ja henkilökohtainen heittäytyminen Jumalan huomaan, on yhteisön turva ja kontrolli sekä riipaisevat opilliset ja eettiset kysymykset – ja kaiken sen keskellä tavalliset ajattelevat ja tuntevat ihmiset. He jotka yrittävät elää arkea ja hyvää elämää siinä sosiaalisessa ja historiallisessa yhteisössä, johon ovat sattuneet syntymään. He jotka yrittävät löytää sopusoinnun, jotta eivät joutuisi maanpakolaisiksi ja aloittamaan aivan alusta. - Pauliina Rauhala

Kommentit

Uskonnollista

Anneli Skrökki / 21.10.2016

Kävin katsomassa ja olen lukenut kirjan. Juoni oli siis tuttu. Samaan aikaan oli muistaakseni joku toinenkin uskonnollinen kappale. Sitä ihmettelin. Tuntui paljolta. Ei ihan kevyttä katsottavaa, mutta ei huonokaan. Ahaa-elämystä en saanut. Mieluummin katson jotakin viihdyttävää. Myöskään näytelmät, jossa on vain miehiä tai vain muutama näyttelijä eivät kiinnosta. Näyttävät lavasteet ja musiikki ovat mieleeni. Satsaan mieluummin katsottavan esityksen laatuun, en määrään.
Toisen kerran tunnelmia

Teatraali / 15.10.2016

Olen käynyt nyt kaksi kertaa katsomassa näytelmän. Ensimmäisellä kerralla tykkäsin kovasti. Toisella kerralla tykkäsin todella kovasti. Jokainen näytöshän on omansa ja esityskertojen myötä teos muovautuu tekijöidensä mukana. Näyttelijät olivat kertakaikkisen upeita rooleissaan. Merja Pietilän työskentelyä tässä näytelmässä on kertakaikkiaan antoisaa seurata. Napakymppi. Eikä lapsinäyttelijöitäkään voi muuta kuin kehua. Annina Rokalta onnistunut paikkaustyö näytelmässä. Kiitos koko työryhmälle. Kylmät väreet meni.
Upeaa

Akseli Ojala / 5.10.2016

Kävin katsomassa Taivaslaulun 26. elokuuta, juoni oli sopivan dramaattinen ja se jätti paljon ajattelemisen aihetta. Roolisuoritukset, puvut sekä lavasteet olivat mahtavia. Juuri tällaista teatteria suomalaiset kaipaisivat enemmänkin.
Jos et ole käynyt vielä katsomassa, varaa lippu! :)
Huippuesitys

Raija / 21.03.2016

Taivaslaulu oli paras teatteriesitys jossa olen ollut. Kannatti lähteä Kokkolasta linja-autolla katsomaan. Roolisuoritukset aivan huippuluokkaa. Esitys jätti paljon ajattelemisen aihetta. Myös Oulun kaupunginteatteri antaa upeat puitteet näytöksille. ISO KIITOS!
Ehjä Taivaslaulu

Jukka Tervo / 13.02.2016

Taivaslaulu on paras esitys mitä olen Oulun kaupunginteatterissa nähnyt ja aika monta on nähty.
Onnistunut keskustelun herättäjä

Teatraali / 25.01.2016

Taivaslaulu on kaikin puolin onnistunut kokonaisuus. Mitään siitä en poistaisi enkä mitään lisäisi. Näyttelijät ovat kaikki uskottavia rooleissaan. Ylinäyttelemistä ei ole. Tämä on Merja Pietilälle Viljana varmasti Oulun aikansa ykköstyö. Ja kyllähän hän on esityksen suurin tähti. Hienoa työtä. Hyvä, että lapsirooleissa käytetään lapsia.
Pelkistetty lavastus toimii ja eritoten pidin näyttämön etuosan portaista, joista näyttelijät isoksi osaksi kulkevat. Esityksen alku on yksi hienoimmista mitä koskaan on nähty. Ja rauhallisen alun linnunlauluineen jälkeen voimakas virren veisuu ja koko muu ensemble vahvana rintamana lavalle portaita pitkin. Järisyttävää.
Kaiken kaikkiaan pidin kuitenkin ensimmäisestä puoliajasta vähemmän kuin toisesta. Näin, vaikka ensimmäisellä puoliajalla nähdään ja kuullaan mainio näyttämömies Keijo Mettovaaran piipahdus lavalla. Ensimmäinen puoliaika ei ole niin mielenkiintoinen. Lisäksi ensimmäisellä puoliajalla poukkoillaan kahdessa ajassa päällekkäin mistä en pidä. Väliajan jälkeen alkaa rullata paremmin, kun aletaan nähdä Viljan ja Aleksin arkea tässä hetkessä.
Suviseurakohtaus on mielestäni paras. Suviseurakohtauksessa vaan oli saatu seurat piirrettyä hienosti näyttämölle. Mieleen jäi myös kohtaus, jossa Vilja huomaa raskaustestin olevan negatiivinen ja huojentuu asiasta ja meinaa lähteä ihan lentoon.
Tämä aihe tuntuu puhuttavan nyt jokaista ja tämän näytelmä antaa varmasti jokaiselle katsojalle ajatuksia ja näkemyksiä lestadiolaisuudesta. Se herättää monille meistä myös mieleen kysymyksiä aiheesta. No kyllä meilläkin kotona esityksen katsomisen jälkeen on paljon puhuttu näytelmästä ja lestadiolaisuudesta yleensä.
Paras

Tuula / 28.09.2015

Kävin torstaina (24.9.15) katsomassa näytelmän ja tykkäsin kovasti. Mielestäni tämä on Oulun Kaupunginteatterin paras teatteriesitys kautta aikojen (aika monta olen katsonut).
Havaintojani:
- Näytelmässä roolitukset olivat juuri oikein valittu (parempaa Viljaa ei olisi voinut olla).
- Lapset osallistuivat teokseen mukavasti.
- Lavastus oli toimiva ja Marimekko korostus oli osuva.
- Viljan taiteen esittämisen muoto oli oivallisesti keksitty.
(Ennen puoliaikaa ollut monologi oli liian pitkä enkä keksinyt, mikä oli sen tarkoitus.)
Kiitos mieleenpainuvasta ja hienosta teatterinautinnosta koko tuotantotiimille!
kiitos

Sanna / 27.09.2015

Lämmin kiitos taivaslaulun Viljalle! Ihan uskomaton tulkinta, täydellinen roolisuoritus. Erittäin uskottava, lavalla ei ollut näyttelijä vaan Vilja. Suurensuuri kiitos.
Re: Taivaslaulu

Anonymous / 18.09.2015

Erittäin hyvin näytelty! Näytelmä oli niin täynnä väkevää draamaa, että jopa kirja kalpeni sen rinnalla. Suosittelen todella lämpimästi!
Taivaslaulun hehku ei himmennyt

Marketta F / 17.09.2015

Esitystä katsomaan mennessäni mietin, onko Pauliina Rauhalan lumoavan kaunis kieli saamassa paikkansa näyttämötoteutuksessa.
Kyllä, useimmiten, ei tietenkään kaikin paikoin. Olin vaikuttunut esityksen puhtaudesta: rienauksen pois sulkemisesta, kirjailijan viestin välittymisestä sekä "omille" että liikkeen ulkopuolisille. Teatterisovitus, jonka voi hyvästä syystä menna katsomaan uudestaankin!
Kiitos - ja siunausta työllenne! Ennakkoesityksen nähnyt peräpohjalainen
Viimeksi muokattu: 21.10.15 / teatteri-paivi  

Kirjoita oma kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.
 
Cxense Display