Sänky - hetkiä elävästä elämästä

Sänky koostuu seitsemästä Liisamaija Laaksosen ja Jukka Heinäsen kirjoittamasta pienoisnäytelmästä, joista jokaisen näyttämönä on sänky.

Kahdentoista näyttelijän voimin esiin saadaan laaja kirjo henkilöitä ja tilanteita. Itsenäisten jaksojen mukana kuljetaan elämän alusta loppuun; tuoreen äidin sängystä kuolinvuoteen äärelle.

Sängyn laidalla meistä jokaisesta kuoriutuu väistämättä esiin jotakin haavoittuvaista ja perin inhimillistä. Tällaisten tunnistettavien lähikuvien äärelle Sänky haluaa kutsua.

Näytelmän tarinat

1. Eiks meillä oo kivaa
2. Vannomatta paras
3. Anna mun kaikki kestää ja kärsiä
4. Äiti ja poika
5. Täytyis laihtua
6. Kohtalon voimaa
7. Haaskat

Anna mun on kaikki kestää (yksi pienoisnäytelmistä) on näyttelijäntyön ilotulitusta. Kari J. Ristolaisen (Enska) ja Liisa Toivosen (Kepa Kirkaspää) oivaltava ja rento kommunikointi, herkkyys reagoida toisen tarjontaan ja nyansseihin - aivan huippua." Eeva Kauppinen, sanomalehti KalevaEnsi-ilta pienellä näyttämöllä 16.1.2015. Katso oheinen klippi!


Kommentit

Kiitokset esityksestä!

Oulun teatterin fani / 17.10.2015

Kylläpä oli hauska ja osuva näytelmä iloksi ja virkistykseksi meille lokakuun taivaltajille! Kaikki roolityöt olivat loistavia, mutta Mirjami Kukkolan rooli laihduttajana nousee ilmeikkyydessään ehdottomalle huipulle. Myös Kari Ristolaisen naamataulu ja ilmeet olivat kuin takauma jonkun kaupan kassalta, jossa onneton ukkoraasu kaiken kansa edessä joutui tälläisen rouvan pieksettäväksi. Kiitos paljon!
Kotoisantuttua

Marika / 8.03.2015

Sänky kertoo kaikille tuttuja tarinoita oivaltavasti ja lämpimästi. Yleisö otetaan vastaan kehtolauluilla ja kauniisti saadaan luotua tavallista läheisempi kontakti katsojien ja näyttelijöiden välille. Episodit seuraavat toisiaan, näyttelijät saavat tarinat elämään. Väliajalla sedät hymähtelivät, kuinka Enskan housissa on tullut oltua useammankin kerran, jokainen tunnisti Toivosen esittämän puuhanaisen kotikentältään. Yksinkertainen lavastus ja puvustus sekä pieni näyttämö antaa näyttelijöille mahdollisuuden tulla esille ja loistaa aika tavallisten ihmiseten rooleissaan. Ihana nähdä kotiteatterin tutut konkarit hyväntuulisessa näytelmässä onnistumassa meidän katsojien iloksi.
Sängyn äärellä - elämän äärellä

Teatraali / 15.02.2015

Pienen näyttämön Sänky tarjoilee meille seitsemän pienoisnäytelmää, joiden kaikkien keskipisteessä on sänky. Jo mainion Sänky tv-sarjan nähneenä tämän teatteriversion näkemistä odotti.
Esityksen aikana nähdään siis seitsemän itsenäistä tarinaa, joita kaikkia seuraa herkeämättä. Kaikki tarinat ovat hauskoja. Ehkä itse nautin eniten Anne Syysmaan ja Pentti Korhosen tarinasta ”Vannomatta paras”, Liisa Toivosen ja Kari J. Ristolaisen ”Anna mun kaikki kestää ja kärsiä” osiosta sekä Mirjami Kukkolan ja Tuula Väänäsen esittämästä tarinasta ”Täytyis laihtua”. Liisa Toivonen sai yleisössä aikaan suurimmat naurun remakat, eikä ihme. Väliajan jälkeinen tarina ”Äiti ja poika” on sävyltään tummin.Se ei alun perin kuulu Sänkyyn ollenkaan vaan sen on dramaturgi Jukka Heinänen kirjoittanut varta vasten tätä Oulun esitystä varten.
Tarinat on sulautettu toisiinsa onnistuneen kekseliäästi. Juttu soljuu eteenpäin kitkatta. Erittäin hieno oli aika ennen kuin näytelmä varsinaisesti alkaa. Katsojat valuvat sisään ja näyttelijät istuvat näyttämön reunalla laulaen vanhoja lasten lauluja. Näyttelijöitä voi vaikka halutessaan moikata tai heittää jonkun sanasen heille ja päinvastoin. Ikään kuin taas murretaan katsomon ja näyttelijöiden välistä rajaa. Ne ovat hienoja tällaiset hetket ja tuovat vaihtelua perinteiseen tapaan, että näyttelijät ovat piilossa. Hyvä hyvä.
Voin sanoa, että viihdyin sängyn äärellä paremmin kuin hyvin ja olisin viihtynyt vielä paljon pidempäänkin. Suosittelen harvemmin teatterissa käyvillekin. Tästä löytyy monenlaista hauskaa menoa ja naamat vaihtuvat tiuhaan. Kokeilkaapa.
Hyvä näytelmä

Tuula / 15.01.2015

Kokemuksia Sängyn ennakkoesityksestä: Todella hyvä näytelmä, hauska ja elämänmakuinen. Näyttelijöiden suoritukset huippuluokkaa. Jos henkilöistä ei löydä itseään , ainakin naapurin, kaverin tai sukulaisen piirteet taatusti huomaa.

Kirjoita oma kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.
 
Cxense Display