Peer Gynt huipentaa Nuorten Näyttämön vuoden

Ensi-ilta keskiviikkona 24.8. klo 18 Pikisalissa!

Oulun kaupunginteatterissa on toiminut syksystä alkaen Nuorten Näyttämö, jossa joukko 12–18-vuotiaita nuoria on saanut harrastaa teatteria ammattiteatterin suojeluksessa. Ryhmä on tutustunut erilaisissa työpajoissa ammattilaisten johdolla paitsi esiintymiseen, myös lavastamiseen, valosuunnitteluun ja muihin teatterin osa-alueisiin.  

Nuorten Näyttämön vuoden finaalina saamme nähdä nuorten tulkinnan Henrik Ibsenin klassikkoteoksesta Peer Gynt. Tässä fantastisessa ja vauhdikkaassa näytelmärunoelmassa nuori Peer lähtee kotikonnuiltaan huikealle pakomatkalle halki vuonojen, peikkoluolien ja valtamerien. Peer Gynt on kasvutarina, jossa etsitään minuuden ydintä, kahlataan läpi ihmismielen karikot, noustaan suuruudenhulluihin unelmiin ja löydetään lopulta tie kotiin. Nuorten Näyttämö kysyy tällä teoksella, löytyykö onni koko maailman keisariudesta ja riittääkö se, että on itse itselleen kylliksi?

Peer Gyntiä nuorten kanssa  on ollut toteuttamassa monia teatterin ammattilaisia ja näyttämöllä nuorten kanssa nähdään Oulun kaupunginteatterin näyttelijä Annina Rokka. Tavoitteena on ollut antaa nuorille esiintyjille monenlaisia lähestymistapoja esityksen tekemiseen ja teoksen tulkintaan. 

Kirjoita ensimmäinen kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.
 
Cxense Display