M. A. Nummisuutarit

Maailma muuttuu Eskoseni

Oulun kaupunginteatterissa jälleen sisäkesäteatteria!

Nummisuutari Topiaksen poika Esko valmistautuu häämatkalleen puhemiehenään Mikko Vilkastus. Häämatkan takana on Eskon Martta-äidin juoni saada kummallisen korpraalin testamentin lupaamat 500 riksiä. Summa on luvattu sille, kumpi kahdesta ehtii ensin naimisiin. Rahasummasta kisaavat Esko ja perheen kasvattitytär Jaana, joka on  kieltäytynyt menemästä naimisiin Eskon kanssa. Eskon isä on sopinut naimakaupasta tavatessaan Karrin, Eskolle aiotun morsiamen, Kreetan isän, Puolimatkan krouvissa...


Perustana Nummisuutarit - maamme suosituin puhenäytelmä

Näytelmä pohjautuu Aleksis Kiven (1834-1872) vuonna 1864 kirjoittamaan suomalaisen näytelmäkirjallisuuden merkkiteokseen Nummisuutarit. Sen kantaesitys nähtiin Suomalaisen teatterin esittämänä Westerlundin salongissa vuonna 1875. Suurpalon tuhottua salongin paikalle rakennettiin Oulun Seurahuone, nykyinen kaupungintalo. Tänä vuonna kantaesityksestä tulee kuluneeksi 140 vuotta.

Oulun kaupunginteatterin ja Sisäkesäteatterin yhteistuotanto korostaa entisestään alkuperäistekstin koomisia ja koskettaviakin tilanteita. Ihmiselon todentuntuinen kuvaus on kaikkea muuta kuin tosikkomaista ja juonenkäänteitä on runsaasti. M.A. Nummisen musiikillisen tuotannon klassikkolauluja (mm. Jenkka hevosen puhdistamisesta, On sika kunnossa ja Kissa Vieköön) on sisällytetty näytelmän juoneen eläimellisiä siltoja käyttäen, mihin myös nimi M. A. Nummisuutarit viittaa.


Sisäkesäteatteri on produktiokohtaisesti koottava teatterialan ammattilaisista koostuva ryhmä. Sen aikaisempia teoksia ovat olleet Minna Canthin Kovan onnen lapsia, Juha Hurmeen Suuri Urheilunäytelmä, Runar Schildtin Hirsipuumies ja Aleksis Kiven Seitsemän Sielun Veljestä.

Lippuja saatavissa kaikista myyntikanavistamme ja ovelta puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Kommentit

Nummisen suutarit

Marita Maskonen / 4.07.2015

Taidokas ja vauhdikas yhdistelmä tarua, totta, laulua, näyttelyä, mukaansatempaavaa musisointia, huumoria....todella monipuolista lahjakkuutta ja täysillä heittäytymistä! Kerrassaan nautittava esitys (4.7. klo 19)! Kiitos!
Re: M.A. Nummisuutarit

Kalamataolliivi / 3.07.2015

Mainio kulttuuri-ilta! Janne Kuusitien ohjaukset viihdyttävät, yllättävät ja naurattavat joka kerta. Juonta oli helppo seurata, M. A. Nummisen kappaleet svengasivat, kaikki näyttelijät myös lauloivat ja soittivat hyvin ("Mikko Vilkastus" erityismaininnalla: sekä puhui että lauloi kuin M. A. itse, jopa vieläkin hauskemmin). Ei tämän parempaa kesäteatteria olekaan. Huikeita roolisuorituksia, lauluvalintoja ja viittauksia nykyiseen maailmanmenoon. Vaikka teatterin sivuilla mainitaan koko perheen näytelmäksi, ei tämä Akseli Klonkkia ole, suosittelisin keskikohtalaisen (11+) ikäisille, jotta huumori kunnolla aukeaa. Hyvä! Lisää tällaista!
Numminen ja Nummisuutarit Oulusa

Veijo Mursu / 2.07.2015

Pitkästä aikaa jotain elähdyttävää ja piristävää näyttämöllä.
Hykerryttävän hyvä esitys jättää syyspimeillekin mutusteltavaa.
Miten M A suhtautuu asiaan, kun 1960-luvun lopulla Oulun poliisipäällikkö julisti Nummisen esiintymiskieltoon Oulussa?

KIITOS!!!!!
Uudistettu Nummisuutarit

Seija Aho / 28.06.2015

Suurkiitokset ohjaajalle Janne Kuustie ja koko tuotantoryhmälle uuden tuntuisesta Nummisuutareista. Että oli hyvin toteutettu. Olin aivan myyty ja mykistynyt ja innoissani katsomossa koko näytelmän ajan. Koko ryhmä onnistui mainiosta. Sydämen pohjasta tulevat kiitokset. Olipas enempi kuin nappiesitys ensimmäiseksi sisätilakesäteatteriksi. Nostitte heti aloituksessa riman korkealle. Todellinen M.A. Nummisuutarit KIITOS!

Kirjoita oma kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.
 
Cxense Display