Lastennäytelmä Keinulauta

Jokaisessa lapsessa asuu pieni yksinäinen karhu, joten Piin tarinaan perheen pienimpien on helppo samaistua.

Keinulaudan toinen pää on tyhjä. Toisessa istuu pikkukarhu Pii odottamassa keinukaveria, turhaan. Pii kirjoittaa muistikirjaansa: Keinuminen ei onnistu, jos toisessa päässä ei istu ketään. Kun suuri kuusi rysähtää keinulaudalle, Pii sinkoutuu avaruuteen. Alkaa seikkailu.

Kuun sirppiin tarrautunut Pii kuulee, että kuu ja aurinko keinuvat aina yhdessä. Seikkailunsa aikana Pii kohtaa monenlaisia olentoja ja huomaa, että elämässäkin kaikki menee ylös ja alas. On ikäviä asioita ja on mukavia asioita. Välillä tuntuu turvalliselta, välillä pelottaa. - Ja että ystävyys vaatii toisen huomioimista: joskus on helpompaa pelätä ja pelotella, jottei tarvitsisi asettua ystävyyden keinulautaan ja joutua hylätyksi.

Keinulauta on palkittu Finlandia Juniorilla vuonna 2006. Kirjailija Timo Parvelan suosittuja ja luettuja kirjoja ovat myös mm. Ella- sekä Maukka ja Väykkä –sarjat.

Bloggaaja Paula A. kävi poikiensa kanssa katsomassa Keinulaudan. Lue Paulan ja poikien teatterikäynnistä.

”Keinulauta on visuaalinen ilotulitus, jossa kaikki raketit säihkyvät monivärisinä. Kirjailija Timo Parvelan tarina on vapautettu sivujen vankilasta ja räjäytetty animaatioseikkailuksi ympäri tilaa. Teatteri on enemmän, ei vähemmän. Teatteri voi ja saa virittää tehokeinoja. Siinä on henkeä salpaavan kaunista taikaa, kun vau-efektit seuraavat toisiaan. Mikä mielikuvituksen lento ja mikä henkilögalleria!”
 -Sanomalehti Kaleva 30.4.2014, Eeva kauppinen

 

Kommentit

Taianomainen seikkailu vertaansa vailla

Teatraali / 8.11.2014

Pienellä näyttämöllä on ilmassa taikaa. Pieneltä karhunpentu Piiltä puuttuu keinukaveri. Yhtäkkiä valtava kuusi rysähtää keinulaudalle ja Pii sinkoutuu avaruuteen. Pii kohtaa monenlaisia hienoja hahmoja: Kuun, Auringon, Honkkeleita, Kalakin, Haitaran, Unnin sekä Argonin.
Esitys on todella taianomainen ja hyväntuulinen, jossa käytetään paljon ja hienosti animaatiota hyväksi. Mainio on mm. kohtaus jossa näemme aluksi ilmapallon leijailevan animaatiossa ja lopulta se nähdäänkin oikeana ilmapallona näyttämöllä. Nämä animaatiot, avaruusäänet, lavastus, valot, unohtamatta hienoja pukuja luovat kokonaisuuden joka on vertaansa vailla.
Merja Pietilä on juuri sopiva valinta Piin rooliin. Herkkä ja koskettava roolityö. Pete Miettunen (aiemmin Aki Pelkonen) Argonina, ronskimpana vastaparina Piille, hienoa työtä myös. Anneli Niskanen ja Tuula Väänänen esittävät kaikkia muita hahmoja hyvällä otteella. Näistä hahmoista mainittakoon Niskasen täysillä heittäytyen esittämä hieman reppana Unni. Unnia kävi kyllä sääliksi.
Esitys on juuri sen pituinen, että pienet lapset jaksavat katsoa sen. Kyllä muukin yleisö selvästi tykkäsi. Kyllä niin monenlaista kommenttia ja naurua esityksen aikana kuului. Aikuisyleisöä tämä esitys varmasti koskettaa. Ainakin itseäni. Keinulaudassa on niin hienoa tarinaa ystävyydestä. Palloilu näyttelijöiden ja yleisön välillä on mainio lopetus tälle seikkailulle.

Kirjoita oma kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.
 
Cxense Display