Kaiken Kirja - Suomen kantaesitys Oulussa!

Kaiken Kirja sai kantaesityksensä Oulussa Lasten ja nuorten teatterifestivaalilla tiistaina 26.1. klo 18 suurella näyttämöllä!

Amsterdam 1951. Thomas on 9-vuotias, melkein 10. Hänellä on kyky nähdä asioita, joita muut eivät näe – raekuuroja keskellä kesää, trooppisia kaloja kanavassa ja vihreiden sammakoiden vitsaukset. Thomas kirjoittaa kokemuksensa päiväkirjaansa, Kaiken Kirjaan. Sinne hän kirjoittaa myös hartaimman toiveensa: ”Kun minä kasvan isoksi, minusta tulee onnellinen.”

Thomasin vilkas mielikuvitus auttaa häntä käsittelemään huoliaan. Thomas saa voimaa rakkaudestaan puujalka-Elisaan, ja hänen tukenaan ovat myös pyöräilevä ja housuja käyttävä Täti Pie ja naapurin ”noita”, rouva Van Amersfoort. Thomas saa kokea kirjojen ja musiikin voiman ja hän oppii, että onni alkaa siitä mihin pelko loppuu.

Lue kulttuuritoimittaja Eeva Kauppisen kritiikki näytelmästä!

HUOM! Esityksen yhteydessä voit järjestää teatterisynttärit! Lue lisää!

Kommentit

Lupaavat harjoitukset

Harjoituksia katsomassa / 20.01.2016

Viikkoa ennen ensi-iltaa Kaiken kirja näytti jo valmiilta ja toimivalta koko perheen näytelmältä. Aihe lastennäytelmän on yllättävän synkkä ja pelottava. Näytelmän toteutus sen sijaan on iloinen, toiveikas ja täynnä pieniä lastennäytelmän sopivia hassuja yksityiskohtia, sammakkopalloja, Jeesuksen valkoisia lenkkitossuja ja vedeksi muuttuvaa mehuverta. Jännittävää nähdä, miten näytelmä otetaan pohjoisessa vastaan. Teatterinjohtajalle hatunnosto rohkeudesta, pääosan lapsinäyttelijälle suloisesta tomeruudesta.

Kirjoita oma kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.
 
Cxense Display