Mielensäpahoittaja

HUOM! Näytelmä on ohjelmistossamme enää kevätkauden . Viimeinen esitys nähdään 19.5.2015! 

Mielensäpahoittaja jatkaa menestystään jo kolmatta vuotta ja esitykset ovat olleet loppuunmyytyjä, joten liput kannattaa varata ajoissa!

Minun mieltäni niin piristi, Kari Lunnas, Pohjolan Sanomat 14.1.2013

"Sain seurata omia tottumuksiani, ajatusluutumiani ja jääräpäisyyttäni suorana näyttämöllä. Minun mieltäni niin piristi samaistuminen vanhan miehen pohdiskeluihin maailmasta, jossa paljon hyvän keskellä on ymmärtämättömyyttä ja etääntymistä omista juurista. - -
Mikko Koukin ohjauksessa tarinat, joita omassa perhepiirissä ei millään jaksaisi kuunnella, muuttuvat mielenkiintoiseksi sikermäksi elämän varrella koettua.
Yksinkertainen ja karu lavastus luo kuvan yksinkertaisesta vanhan miehen asuinympäristöstä, jonka henkistä merkitystä modernin maailman tekniikkaan ja muuttamiseen tottuneen voi olla vaikea ymmärtää.
Vilpittömältä Mielensäpahoittajalta löytyi ymmärrystä myös toisin ajattelijoille ja nuoremmalle sukupolvelle."

Torajyviä, ei yhtään likhtiä, Eeva Kauppinen, Kaleva 12.1.2013
”Kyllä minä niin mieleni ilahutin, kun kuulin Kyrön äijän tulevan Oulun kaupunginteatteriin ja näyttelijä Hannu Pelkosen repertuaariin. Pelkonen täyttääkin ansiokkaasti karvareuhkan raamit. 
Pelkonen on antanut partansa kasvaa. Kaikki kritiikki, pettymys ja äreys purkautuu paksun karvoituksen alta. Siellä sykkii salaa myös lämmin sydän. - -
Esityksen loppu on hieno ja kohotettu. Pelkosen Mielensäpahoittaja antaa surun ja kaipuun tulla kerrankin läpi. Ukon myötä myös yleisö sulaa kyyneliin.”

”Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun...” Kirjailija Tuomas Kyrö antoi hahmon oikeamielisten sukupolvelle. Jäärän ääni jurnuttaa nyt Vinttikamarissa.

Mielensäpahoittaja on kahdeksankymppinen, yksin taloaan asuva mies, joka ei suostu vaikenemaan hoidokiksi - ainakaan ilman mielipiteensä voimallista ilmaisemista. Kun kirjailija Tuomas Kyrön suosittu tervaskanto nousee lavalle Hannu Pelkosen nahoissa, saa nykyaika -reppulääkärit, audikuskit, liito-oravat, tv-persoonat, oliiviöljyt ja muut kummallisuudet kuulla kunniansa. Mielensäpahoittajan ihmetyksellä karaistu ja kokemuksen syvällä rintaäänellä singottu sana osuu ja uppoaa nautittavalla tarkkuudella kerta toisensa jälkeen.

Mielensäpahoittaja ei ole vain terävä ja hauska monologi nykyajan kummallisuuksista. ”Rivien välistä nousee esiin toinenkin tarina, kuvaus elämän tärkeimmistä asioista luopumisesta. Miehiselle miehelle myös ajokortti on yksi näistä”, muotoilee näytelmän ohjaaja, teatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki. ”Esitys on toisaalta myös koskettava kertomus ihmisestä kahden maailman välillä. Kansakunnan väistyvä, perinteeseen nojaava elämänkatsomus kohtaa uuden ja oudon ajatusmaailman.”

Mielensäpahoittajana on Hannu Pelkonen. Harmonikallaan tunnelman luo Kaisa Ristiluoma.

Nyt Myyntipalvelustamme Mielensäpahoittaja-tuotteet!

-kirjoja 15 - 20 €/kpl
-mukeja 10 €/kpl
-musta pipo, jossa pinkki tai valkoinen teksti "Mielensäpahoittaja", 15 €
-harmaat pitkävartiset sukat, joissa teksti "Mielensäpahoittaja", 10 €

Tuotteita rajoitettu erä!

 

 

 

Kommentit

Kyllä minä niin mieltäni en pahoittanut

Teatraali / 7.05.2014

Kyllä minä niin mieleni pahoitin kun näin kauan meni aikaa kunnes pääsin katsomaan Mielensäpahoittajaa Vinttikamariin. Hyvää kannattaa aina odottaa. Kiittäviä kommentteja olen esityksestä kuullut ja lukenut. En yhtään negatiivista. Plusmerkkisenä tämä jää minunkin mieleeni.
Hannu Pelkonen Mielensäpahoittajana toimii täydellisesti. Hannu Pelkonen on piirtänyt hahmon niin tarkasti, että ihan mahoton. Mielensäpahoittaja on Hannun luissa ja ytimissä. Se on ilmeissä, hengityksessä, sanoissa, kehon kielessä siis koko olemuksessa. Katsomossa unohtuu, että lavalla on näyttelijä ja sanoisin, että silloin rooli on onnistunut. Uskottavaa kertakaikkiaan.
Mielensäpahoittaja laukoo painavaa sanaansa elämän kaikilta osa-alueilta. Ukon maailma ja nykymaailma ovat puntarissa ja ukko voittaa. Asiaa on niin raskaista kuin keveistäkin aiheista.
Miljöö, mikä vintille on rakennettu on myös osuva. Hyvä, että näyttelijä tuotiin myös lavan ulkopuolelle liki yleisöä. Se toi erilaista ulottuvuutta. Hienoa oli myös Kaisa Ristiluoman haitarilla luoma tunnelma ja kekseliäs äänimaailma. Hannun ja Kaisan välillä näkyi ja tuntui selvä yhteys ja luottamus toisiinsa. Haitarimusiikki kulki hienosti tarinan mukana tukien sitä.
Ei ihme, että esitys jatkaa jo neljännelle kaudelleen syksyn ohjelmiston myötä. Tämä sekä huvitti- että kosketti.
Kiitos

Saija / 2.12.2013

Todella mielenkiintoinen ja todellinen ja silti humoristinen. Kaikistahan meistä tulee joskus vanhoja. Pelkosen liikkeet olivat just kuin omalla isälläni ja isoisälläni
Lumoava

teatteri-ki / 4.11.2013

Meeku, Oulu
12. lokakuuta 2013
Mukaansa tempaava aivan alkumetreiltä saakka, pitää otteessaan loppuun asti. Huikaiseva yksilökerronta, joka tuntuu todelta ja koskettaa syvältä. Vinttikamari tuki hyvin herkkää ja intensiivistä esitystä.
Koskettava esitys, jossa yhdistyvät Kyrön ensiluokkainen tunnekuvaus ja Pelkosen hieno näyttelijätyö

teatteri-ki / 4.11.2013

Melli, Oulu
18. lokakuuta 2013
Tuomas Kyrön mainio tarina kääntyi Mikko Koukin ohjauksessa hienoksi monologiksi. Hannu Pelkosen esitys sympaattisen kärttyisenä mielensäpahoittajana sai katsojat nauramaan ja itkemään. Kyrön vahvuus kirjailijana on mielestäni juuri hahmojen tunnekuvauksessa, joka on vivahteikasta ja uskottavaa. Pelkonen saa tekstin elämään ja Vinttikamari vahvistaa intiimiä tunnelmaa entisestään.
Osui ja upposi!

Tuula S. / 10.01.2013

Todella lämminhenkinen, lempeästi huumoria sisältävä näytelmä. Hannu Pelkosen esittämä roolihahmo oli erinomainen ja hän oli saanut siihen sopivasti syvyyttä. Ihailtavan intensiivisesti vedetty monologi alusta loppuun. Tällaisia papparoisia ja mummeleitahan meillä on ja meistä monista tulee, Lempeää hymyä siis meille itsellemme! Kiitos myös ohjaajalle, hanuritytölle lavastajille, puvustajalle ja teille kaikille, jotka tarjositte mukavan teatterikokemuksen.

Kirjoita oma kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.
 
Cxense Display