Urpo, Turpo ja Ihanaa

Kuva Jukka Lemmetty

Hauskaa nallefilosofiaa koko perheelle

Urpo on harmaa leikkikarhu, jolla on vaalea töpöhäntä ja leveä pylly. Turpo on ruskea pieni nalle, hurjapää ja seikkailija. He asuvat lastenhuoneessa legopalikoiden, käpyjen, pikkuautojen, pehmolelujen, pudonneiden hampaiden, helminauhojen ja märkien sukkien jännittävässä sekamelskassa.

Urpo ja Turpo lukevat ja nauravat paljon. Ja koska nauraminen lihottaa, karhut ovat aika pulskia. Eräänä päivänä lastenhuoneen ovesta tömähtää sisään joku. Tulija on täytettä kaipaava pehmohevonen, jolla on mahtavan hieno puhevika. Yhdessä valloittavan Barbin kanssa koko joukko päätyy hurjiin seikkailuihin.

Urpo ja Turpo ovat tuttuja lapsille myös YLE TV2:n Pikku Kakkosesta. Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla, Pro Finlandia –mitalilla ja monilla muilla palkitun kirjailija Hannele Huovin Urpo ja Turpo ovat kuuluneet rakastetuimpiin lastenkirjasarjoihin vuodesta 1987.

Lehdistön arvioita:

Mielikuvituksen leikkiä – i-ha-naa, Kari Lunnas, Pohjolan Sanomat 15.11.2012
"Urpo (Janne Raudaskoski), unelmoiva kaunosielu ja Turpo (Aki Pelkonen), pelkäämätön seikkailija heräävät päivään, joka on yllätyksiä täynnä. Vilpittömät nallekarhut pyörähtelevät hellyttävän kömpelöinä työntäen uteliaan kuononsa joka paikkaan.
--
Lastennäytelmä alkaa elää, yleisö innostuu kannustamaan leluja heidän opetustyössään. Välillä meno yltyy yhteiseksi lauluksi.
Paula Puumalaisen koreografia on yksinkertainen, mutta tehokas. Nallekarhujen tallustaminen muuttuu pyörähdyksiksi ja kuperkeikoiksi. Hienostunut Barbi taipuu melkein spagaattiin ja Puumalaisen riemukkaat breikkaukset saavat osakseen ansaitsemansa katsojien innostuksen."

Karhukyydissä seikkailuihin, Eeva Kauppinen, Kaleva 15.11.2012
"Vajaan tunnin aikana huoneessa koetaan 'myrsky vesilasissa', sillä tiiviisti rytmitetyt kohtaukset vaihtuvat silmänräpäyksessä uusiin tilanteisiin aina Saharan hiekkamyrskyä myöten."

Kommentit

Kiitos

kakkosten ope / 23.11.2012

Olipa huikean ihana kokemus kakkosluokkalaisten kanssa keskiviikkona 21.11. katselemassa Urpoa ja Turpoa! Näyttelijäsuoritukset huikeita, lavastus mahtava. Oppilaat jaksoivat puhua jälkikäteen kaikista yksityiskohdista, erityisesti barbien hahmo teki heihin vaikutuksen. Kiitos Oulun kaupunginteatterille, i-ha-naa, kun teette laadukasta lastenteatteria!

Kirjoita oma kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.
 
Cxense Display