Rautatie nousee suurelle näyttämölle!

Ensi-ilta lauantaina 2.9.2017 klo 19 suurella näyttämöllä!

Juhani Ahon
klassikoksi muodostunut esikoisromaani Rautatie (1884) kuvaa korvessa asuvan lapsettoman pariskunnan elämää, johon nykyaika tunkeutuu rautatien muodossa. Kuulopuheet ja silminnäkijäkertomukset ihmeellisestä rautaisesta tiestä eivät tunnu mahtuvan edes Matin ja Liisan mielikuvitukseen, mutta pelonsekaisin tuntein on tätä ihmettä kuitenkin päästävä todistamaan. Matkasta rautatieasemalle ja junan kyytiin muodostuu järisyttävä kokemus. Vaikka Matti ja Liisa palaavat matkaltaan kotiin samoihin pieniin ympyröihinsä, jää tunne, ettei mikään ole enää entisellään.

Musiikin ja tanssin kuljettama Rautatie on monitaiteellinen esitys, joka käsittelee ihmistä suurten muutosten myllerryksessä. Esitys lähtee liikkeelle romaanin maisemista, mutta junamatka kuljettaa Matin ja Liisan huomattavasti kauemmas ajassa ja paikassa kuin alkuperäisteoksessa. Rautatie törmäyttää menneen ja nykyisen tuoreella tavalla ja kysyy, minne olemme matkalla.

Rautatien tulee lukuvuoden 2017 - 2018 aikana näkemään suuri joukko Oulun alueen kahdeksasluokkalaisia opettajineen, sillä Oulun kaupunginteatteri on valittu Rautatie-näytelmällä niiden 55 elämysten tuottajan joukkoon, jotka ovat mukana käynnistämässä Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-suurhanketta.

Yhteistuotanto JoJo - Oulun Tanssin Keskuksen kanssa.

Kirjoita ensimmäinen kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.
 
Cxense Display