Rautatie nousee suurelle näyttämölle!

Ensi-ilta lauantaina 2.9.2017 klo 19 suurella näyttämöllä!

HUOM! Rautatie-näytelmän ensi-iltapäivänä, lauantaina 2.9. klo 15-16 Oulun pääkirjaston Pakkalansalissa on PANEELIKESKUSTELU Juhani Ahosta ja Oulun kaupunginteatterin Rautatie-näytelmästä. Paneelikeskustelua vetää Kari Sallamaa Oulun yliopistosta, ja panelisteina ovat ohjaaja Heta Haanperä, dramaturgi Jukka Heinänen ja koreografi Hanna Poikela Rautatien työryhmästä. Vapaa pääsy! 

Juhani Ahon klassikoromaaniin pohjautuva Rautatie (1884) kuvaa korvessa asuvan vanhan pariskunnan elämää, jonka rauhallinen elinpiiri järkkyy naapuripitäjään ilmestyvän rautatien myötä. Kuulopuheet ja silminnäkijäkertomukset ihmeellisestä rautaisesta tiestä eivät tunnu mahtuvan edes Matin ja Liisan mielikuvitukseen, mutta pelonsekaisin tuntein on tätä ihmettä kuitenkin päästävä todistamaan. Matkasta rautatieasemalle ja junan kyytiin muodostuu järisyttävä kokemus. Vaikka Matti ja Liisa palaavat matkaltaan kotiin samoihin pieniin ympyröihinsä, ei mikään ole enää entisellään. 

Tanssin ja musiikin kuljettama esitys lähtee liikkeelle 1800-luvun lopun maisemista, mutta junamatka kiidättää Matin ja Liisan kohti tulevaisuutta. Rautatiellä menneisyyden ja nykyisyyden törmääminen herättää kysymyksen siitä, minne olemme matkalla.

Rautatien tulee lukuvuoden 2017 - 2018 aikana näkemään suuri joukko Oulun alueen kahdeksasluokkalaisia opettajineen, sillä Oulun kaupunginteatteri on valittu Rautatie-näytelmällä niiden 55 elämysten tuottajan joukkoon, jotka ovat mukana käynnistämässä Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-suurhanketta.


Yhteistuotanto JoJo - Oulun Tanssin Keskuksen kanssa.

Kirjoita ensimmäinen kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.
 
Cxense Display