Pieleen meni - palkittu komediauutuus Lontoosta Ouluun!

Ensi-ilta 11.3. klo 19 suurella näyttämöllä!
Katso uudet esityskuvat näyttämöltä!
 

Hillittömän hauska komedia Pieleen meni kertoo innokkaasta teatteriryhmästä, joka on lopultakin löytänyt voimavaroilleen sopivan näytelmän; Murha Havershamin kartanossa

 Alkuperäisteos The Play That Goes Wrong on Mischief Theatre Companyn komedia, josta tuli huippupalkintoja kahminut suurhitti Lontoossa. 

HUOM! Toivomme yleisön saapuvan teatterille hyvissä ajoin ennen esityksen alkamista, sillä komediaan liittyvät tapahtumat alkavat aulatiloissa ja lämpiössä jo puoli tuntia ennen näytelmän alkamisaikaa. Myös katsomon ovet avautuvat normaalia aikaisemmin.Murhamysteerin roolitus on kertakaikkisen onnistunut, lavasteet ja rekvisiitta vertaansa vailla. Kaikki on hiottu viimeisen päälle ja ensi-ilta saa tulla! Mutta voi eiiiiiii, Murphyn laki astuu voimaan. Kaikki mikä voi mennä pieleen, menee pieleen! Poskettoman kaaoksen keskellä urheat näyttelijät eivät kuitenkaan lannistu, vaan laittavat likoon itsensä ja osaamisensa – ja yleisö kiittää ja kiljuu naurusta!

Pieleen meni – pubista ponnistanut proggis 

Pieleen meni (The Play That Goes Wrong) sai alkunsa englantilaisten näyttelijäopiskelijoiden lontoolaiseen pubiin tekemästä hupikomediasta vuonna 2012. Pieleen meni on näytelmä näytelmässä, jossa pääsemme seuraamaan mysteeriä Murha Havershamin kartanossa.

Eletään talvea vuonna 1922. Aristokraattisessa kartanossa ollaan viettämässä Charles Havershamin ja Florence Colleymooren kihlajaisia, kun koko seurue häkeltyy järkyttävästä veriteosta. Tarkastaja Carter alkaa tutkia surmaa, ja yhtäkkiä huomataan, että ruumiita onkin jo kaksi.Aluksi The Play That Goes Wrong -näytelmää esitettiin pienessä Old Red Lion Theatressa pubin yläkerrassa, ja sieltä se siirtyi seuraavana vuonna hieman isompaan Trafalgar Studios -teatteriin. Syyskuussa 2014 näytelmä sai ensi-iltansa Duchess Theatressa, ja siellä se on ohjelmistossa tänäkin päivänä ylistettynä ja huippupalkintoja keränneenä hittinä. Näytelmä on voittanut mm. parhaan komedian Olivier-palkinnon vuonna 2015.

Alkuperäisnäytelmän ovat käsikirjoittaneet Henry Lewis, Jonathan Sayer ja Henry Shields, ja sitä on esitetty Iso-Britannian lisäksi mm. Australiassa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja Irlannissa. Näytelmän on suomentanut Mikko Koivusalo, ja Näytelmä joka menee pieleen sai Suomen kantaesityksensä Tampereen Teatterissa syksyllä 2016. Oulun ensi-illan jälkeen se nähdään Kouvolan teatterissa syksyllä 2017.


Pieleen meni mediassa

Oulun kaupunginteatterin Pieleen meni on kaatuvien kulissien kavalkadi
Kaleva/Elena Vuoksiola 13.3.2017

Pieleen meni - ei kuitenkaan täysin
Nousu.net/Tiina Kukkoaho 16.3.2017

Kirjoita ensimmäinen kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.
 
Cxense Display