Yksi maailman suosituimmista musikaaleista Ouluun!

My Fair Lady on tulvillaan upeaa musiikkia, tarttuvia melodioita, komediaa, draamaa ja romantiikkaa.

Ensi-illat Oulun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä perjantaina 26.1.2018 ja lauantaina 27.1.2018 klo 19!

Tuttujen, mukaansatempaavien laulujen ja tanssien sekä upeiden kukka-asetelmien täyttämä musikaali kertoo kuvankauniista Eliza Doolittlestä, jonka käytös ja kielenkäyttö eivät vastaa ulkoista kuorta. Rääväsuisen ja karkeatapaisen Elizan elämä saa kuitenkin käänteen, kun päättäväinen kielitieteen opettaja Henry Higgins lyö ystävänsä kanssa vetoa siitä, onnistuuko hän kouluttamaan tytöstä hienon ja salonkikelpoisen seurapiirileidin. Kieliopin ja käytöstapojen opettelun lomassa paatunut poikamies Higgins, kuten moni muukin, havahtuu Elizan todelliseen potentiaaliin...

Käsikirjoitus ja laulujen sanat Alan Jay Lerner, suomennos Mikko Koivusalo, musiikin sovitus Jussi Lampela, oikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy. Musiikin on säveltänyt Frederick Loewe. My Fair Lady pohjautuu George Bernard Shaw’n näytelmään Pygmalion. Musikaalin ensiesitys Broadwaylla vuonna 1956 oli suuri menestys ja siitä lähtien sitä on esitetty menestyksekkäästi eri puolilla maailmaa. Samanniminen elokuva, jota tähditti Audrey Hepburn, sai ensi-iltansa vuonna 1964.


Eliza Doolittlen roolissa vuorottelevat Rosanna Kemppi ja Yasmine Yamajako. Henry Higginsin rooleissa Janne Raudaskoski ja Kari-Pekka Toivonen

Muissa rooleissa nähdään Mikko Leskelä (Eversti Pickering), Anneli Niskanen (Rouva Higgins), Anne Syysmaa (Rouva Eynsford-Hill), Antti Annola (Freddy Eynsford-Hill), Hannu Pelkonen (Alfred P. Doolittle), Jaana Kahra (Rouva Pearce), Erick King (Harry), Timo Reinikka (Jamie) ja Aki Pelkonen (Zoltan Karpathy).

Mukana on myös laulava ja tanssiva ensemble Joel Alalantela, Miina-Anniina Heiskanen, Fanny Hellström, Kati Hyvönen, Jere Hölttä, Jami Kontturi, Laura Koski, Anni Lantto, Enni-Maria Lämsä, Heli Pippingsköld, Aki Saarela, Meeri Toivonen, Saku Tonteri ja Jouni Uosukainen.

Kapellimestarin tahdit toteuttaa suuri musikaaliorkesteri.

Ohjaus Merja Larivaara, kapellimestari Merzi Rajala, koreografia Katja Koukkula ja Jussi Väänänen, lavastus Kalle Nurminen, pukusuunnittelu Pasi Räbinä, valosuunnittelu Mika Ryynänen, äänisuunnittelu Jari Niemi, kampaukset ja maskeeraus Eija Juutistenaho.

Kommentit

My fair lady

Sirpa Uusitalo / 5.10.2017

Upeaa, että tämä musikaali tulee ohjelmistoon! Jälleen kerran tiedossa on kiehtova ja kiinnostava tulkinta eräästä kuuluisasta musikaalien klassikosta!
Ilman muuta aion mennä katsomaan, tyttäreni kanssa!
Olen erittäin iloinen nykyisestä Oulun kaupungin teatterin ohjelmistosta, se on tehnyt teatterin jälleen kiinnostavaksi!

Kirjoita oma kommentti


Jos et saa koodista selvää, klikkaa koodia ja saat uuden koodin.
 
Cxense Display